Skip to content

Fascial Stretch Therapie

Fascial Stretch Therapie voor duursporters

Wat is Fascial Stretch Therapy (FST)?

Fascial Stretch Therapy (FST) is een dynamische en efficiënte manier om je lichaam te verzorgen. Het is een zachte stretchtherapie die volledig pijnvrij verloopt. Tijdens de therapie werken we op de fascia, het primaire bindweefsel in ons lichaam. Hierbij leg ik de focus op elk aspect van beweging, van spieren over organen tot zenuwen.

Wat is fascia?

Fascia is een bindweefsel dat door het hele lichaam loopt. Deze myofasciale lijnen lopen over je spieren, gewrichten en organen. Je kan dit zien als een spinnenweb dat het lichaam draagt. Restricties kunnen ontstaan door repetitieve bewegingen uit te voeren zoals lopen, fietsen, zitten of een job zoals kapsters, tandartsen,…waar men continue dezelfde bewegingen uitvoert. Ook een tekort aan slaap en slechte voeding samen met dehydratie kunnen restricties in de hand werken. 

Het doel van FST is om je flexibiliteit en souplesse te verhogen, pijn te verminderen en je meer bewegingsvrijheid te geven. FST kan bovendien bijdragen tot een sneller herstel van blessures doordat de bloedtoevoer naar de spieren gestimuleerd wordt. Ook sportprestaties kunnen zo verbeterd worden.

Wat zijn de voordelen van FST?

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *